Nuorisotoiminta / Youth Leaders

CTIF Nuorisotoiminta - CTIF Youth Fire Brigade


CTIF Nuorisokomissio IJKL (International Jugendleiterkommission) perustettiin 1973. Komission tehtävänä on edistää nuorisopalokuntien ja palokuntien nuoriso-osastojen kansainvälisiä toimintoja ja tapahtumia.

Komissio kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa suunnittelemaan toimintaa. Se vastaa mm. Nuorisosymposiumin ja Nuorisofoorumin järjestämisestä. Näkyvin osa komission suunnittelemaa toimintaa ovat kahden vuoden välein (parittomat vuodet) järjestettävät kansainväliset palokuntanuorten CTIF-kilpailut. 

Nuorisokomissio kokoontuu aktiivisesti (2-3 kertaa vuodessa) ja lisäksi nuorisotoiminnan edistämiseksi on järjestetty mm. varhaisnuoriso-ohjaajien tapaaminen parhaiden käytäntöjen jakamiseksi ja edistämiseksi. Tapaaminen oli tarkoitettu aktiivisille nuorisokouluttajille kentältä, ja sen idea tuli nuorten symposiumista 2016. Ajankohtaiset projektit ovat CTIF nuorten symposiumin kehittäminen sekä kansainväliset kisat Sloveniassa 2021. Symposiumin tavoitteet ja teemat käsiteltiin ja työstettiin viime vuoden kokouksessa Plovdivissa.

Palokuntanuorisotyö on Suomessa todella laaja. Palokuntanuorisotyön myötä saamme kasvatettua turvallisuustietoisia ja -taitoisia nuoria, jotka pidetään harrastuksen myötä aktiivisena. Palokuntanuorisotyö on tärkeä rekrytointikanava pelastusalalle, varsinkin sopimuspalokuntiin.

Suomen sisällä löytyy kymmenien vuosien tietämystä ja kokemusta palokuntanuorisotyöstä. Suomen palokuntanuorisotyö hyötyy hyvin paljon ulkoisista ideoista: kansainvälisellä yhteistyöllä saadaan uusia hyviä ideoita myös Suomeen, ja Suomi taas pääsee vaikuttamaan kansainvälisesti jakamalla omaa vankkaa tietämystään muiden kansojen kanssa.

Komissio kerää useamman kansan edustajat saman pöydän ääreen, ja vastaavaa laajaa yhteistyöelintä, joka todellisuudessa tuo niin monta kansaa yhteen, ei kerta kaikkiaan ole. Suomen palokuntanuorisotyö tarvitsee tätä kansainvälistä verkostoa niin oman toiminnan kehittämiseen, kun oman tietämyksen jakamiseen muiden kansojen kanssa, joilla on omalta osaltaan samat intressit. SPEK:in kanssa aktiivisen yhteistyön myötä saadaan tietoa jaettua ja kerättyä, niin suoraan Suomen palokuntiin ja alueellisten liittojen kautta. Olemalla mukana CTIF:n eri komissioissa, on Suomella myös mahdollisuus osallistua pelastusalan kehittämiseen kansainvälisellä pelikentällä.

Komission puheenjohtaja on Jörn-Hendrik KUINKE (Saksa).

Suomi on komission jäsen. Suomen edustajat ovat Torbjörn LINDSTRÖM (Varsinais-Suomen pelastuslaitos) ja Ilkka HORELLI (Lounais-Suomen aluehallintovirasto).

CTIF Youth Fire Brigade

Read more


 

CTIF:n nuorisotoiminta - paljon muutakin kuin kisoja

Lue lisää